6 sfaturi pentru construirea unei retele puternice pe LinkedIn

google news

Intr-o lume hiperconectata, valoarea unei retele profesionale puternice nu poate fi niciodata supraestimata. Pe langa faptul ca doar in timpul cautarii unui loc de munca, reteaua dvs. va poate sprijini cu atat de multe oportunitati de-a lungul calatoriei dvs. profesionale – fie ca este vorba de un schimb semnificativ de cunostinte, actualizari in domeniul dvs. sau indrumare pentru a va atinge obiectivele profesionale. Cea mai recenta cercetare pe reteaua LinkedIn arata ca 83% dintre profesionistii din India cauta sa isi dezvolte reteaua ca modalitate de a gasi oportunitati si de a-si creste nivelul carierei.

Daca nu sunteti sigur de unde sa incepeti, iata cateva sfaturi despre cum puteti utiliza LinkedIn pentru a construi o retea profesionala puternica.

linkedin

Extindeti-va conexiunile cu „Reteaua mea”

Pentru a va ajuta sa gasiti persoanele potrivite cu care sa va conectati si modalitati de a initia o conversatie, LinkedIn ofera o experienta cu variante file atunci cand vizitati fila Reteaua dvs. – varianta „Grow” (Crestere) este axata pe gestionarea conexiunilor existente si pe gasirea de persoane relevante cu „People You May Know” (Persoane pe care le-ati putea cunoaste) pe care sa le adaugati la reteaua dvs. Iar varianta „Catch Up” se concentreaza pe a va anunta cand conexiunile dvs. incep o noua activitate, sarbatoresc o aniversare profesionala, anunta ca angajeaza sau chiar sarbatoresc o zi de nastere. In acest fel, puteti sa le contactati pentru a le felicita si sa profitati de acest moment pentru a va reangaja sau pentru a continua conversatia.

Spune „Salut” in mesaje personale

Conexiunile semnificative incep cu conversatiile. Puteti incepe prin a merge la fila „Mesaje” si a cauta o conexiune la care doriti sa ajungeti. Sau, puteti merge la profilurile lor si sa incepeti facand clic pe butonul „Mesaj”. Daca aveti un abonament Premium, puteti utiliza functia InMail pentru a trimite mesaje direct persoanelor chiar daca nu sunteti conectat la ele (inca).

Implicarea prin continut

Impartasindu-ti gandurile, experientele si invatamintele cu reteaua ta, ii faci sa te vada mai mult, sa te cunoasca mai bine si sa se intereseze treptat de tine. Postati continut in mod regulat – fie ca este vorba de o observatie facuta in timpul unei intalniri de lucru sau de opinia dvs. cu privire la cele mai recente tendinte din industrie. Nu uitati sa va incurajati conexiunile sa contribuie cu parerea lor. Sondajele pe LinkedIn sunt o modalitate excelenta de a obtine informatii de la reteaua dvs. si de a porni o conversatie!

Alaturati-va grupurilor LinkedIn

Cu ajutorul grupurilor de pe LinkedIn, puteti gasi o comunitate de profesionisti care gandesc la fel, care fac parte din aceeasi industrie sau care sunt interesati de subiecte similare cu dumneavoastra. Puteti utiliza aceste grupuri profesionale pentru a initia conversatii, a solicita indrumare si a ramane la curent cu ultimele noutati din industrie.

Contribuiti la conversatii si la crearea de cunostinte

Nimic nu aduce oamenii mai aproape decat colaborarea. Mai ales pe platformele de retele profesionale precum LinkedIn, exista o bogatie de expertiza de care puteti beneficia. Cu ajutorul articolelor colaborative bazate pe inteligenta artificiala de pe LinkedIn, puteti adauga valoare unei conversatii in curs in timp ce faceti schimb de opinii cu alti experti in domeniul de discutie.

Oferiti sprijin retelei dvs

O retea sanatoasa prospera pe baza cresterii reciproce, in care fiecare invata si castiga de la ceilalti. Participati la continutul conexiunilor dvs. pentru a-i face sa se simta vazuti si apreciati, amplificati-l prin redistribuire, impartasiti oportunitatile cu cei care cauta (de exemplu, atunci cand membrii semnaleaza ca sunt „Open to Work”). Comportamentul „comenteaza pentru a ajunge mai departe” pe LinkedIn este una dintre cele mai fructuoase si autentice forme de sprijin pe care le veti vedea in randul membrilor.

 linkedin

Mario Grigorescu poate optimiza experienta mobila a afacerii dvs., ceea ce ar putea contribui la generarea de noi vanzari. Actualmente este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist SEO Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

evomag.ro
Distribuie știrea